Select Page

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΝΕΣΙΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Τα Εκπαιδευτήρια Γένεσις αποτελούν ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, ποιοτικό και αποτελεσματικό, με επίκεντρο τις ανάγκες του παιδιού, τη βιωματική μάθηση και την προσαρμογή στα δεδομένα μιας σύγχρονης και συνεχώς εξελισσόμενης κοινωνίας.

Εμπνεόμαστε και υποστηρίζουμε ποιοτικές και καινοτόμες δράσεις, καταρτίζουμε και εφαρμόζουμε ευέλικτο και αποδοτικό ωρολόγιο πρόγραμμα, ώστε να εφοδιάσουμε το μαθητή με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και να διαμορφώσουμε χαρακτήρες με ήθος.

Αφουγκραζόμαστε τις επιταγές της διεθνούς εκπαιδευτικής πραγματικότητας και δίνουμε έμφαση στην ενίσχυση εκμάθησης ξένων γλωσσών, την προώθηση σύγχρονων διδακτικών προσεγγίσεων, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, τη ενίσχυση της εξατομικευμένης διδασκαλίας σε κάθε σχολική τάξη.

Με οδηγό το όραμά μας για ένα καλύτερο αύριο, στεκόμαστε δίπλα στο μαθητή και κοντά στο γονιό, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις συσχέτισης όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Επιχειρούμε να απευθύνουμε γόνιμες προκλήσεις στα παιδιά, ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι η κατάκτηση της γνώσης αποτελεί ισχυρότατο εφόδιο για τη μελλοντική τους εξέλιξη, όπως κι αν την έχουν περιγράψει στα όνειρά τους.

Γιατί για εμάς η Ιδιωτική Εκπαίδευση αποτελεί συμπληρωματικό πυλώνα της εκπαίδευσης και όχι ανταγωνιστικό κομμάτι της.

“Τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ, ο μοναδικός ολοκληρωμένος εκπαιδευτικός οργανισμός στην Ήπειρο στον οποίο λειτουργούν όλες οι βαθμίδες της Εκπαίδευσης, σταθερά εδώ και χρόνια έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονέων και των μαθητών στα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα.”

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Μέσα από τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού πυρήνα με άρτια οργάνωση στη διαπαιδαγώγηση και στην πολύπλευρη εκπαίδευση και μόρφωση των μαθητών, τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ καθημερινά παρέχουμε εκπαιδευτικό έργο υψηλών προδιαγραφών.

Έχοντας ως βάση τη διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών μας, διαθέτουμε σήμερα ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο).

Με συνεχείς επενδύσεις στην υλικοτεχνική μας υποδομή, καθημερινά προωθούμε την ανάπτυξη της μάθησης, της διάπλασης, της δημιουργικότητας και της πρωτοβουλίας των μαθητών μας.

Η παρεχόμενη μαθητοκεντρική και βιωματική μάθηση, οι επιτυχίες και οι διακρίσεις των μαθητών μας, οι σύγχρονες μέθοδοι της διδακτικής και της παιδαγωγικής, η άριστη υλικοτεχνική υποδομή και το επιλεγμένο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό στο οποίο παρέχουμε διαρκή επιμόρφωση, είναι λίγα μόνο από τα σημεία υπεροχής των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, που σταθερά εδώ και χρόνια έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ διαθέτουν ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις άνω των 2.500 τ.μ. με αίθουσες, εργαστήρια και χώρους που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να καλύπτουν τις αυξημένες λειτουργικές ανάγκες της προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας των μαθητών μας.

Τα σχολεία στεγάζονται σε ξεχωριστές -για την κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης- σύγχρονες εγκαταστάσεις, το Γυμνάσιο-Λύκειο στη Δουρούτη Ιωαννίνων και το Δημοτικό Σχολείο στο Σταυράκι Ιωαννίνων και είναι επίσημα αδειοδοτημένα από το υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΠΠΕΠ, προσφέροντας ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον ευρωπαϊκών προδιαγραφών για εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.

Οι άνετες και φωτεινές αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια φυσικών επιστημών και πληροφορικής, οι βιβλιοθήκες, οι χώροι εκδηλώσεων, υποδοχής, διοίκησης, οι αύλειοι χώροι (αυλή με χλοοτάπητα στο Δημοτικό Σχολείο), οι εγκαταστάσεις για αθλοπαιδιές, το εξωτερικό θεατράκι (στο Γυμνάσιο-Λύκειο), μαζί με τον τεχνικό ψηφιακό εξοπλισμό διδασκαλίας (συστήματα προβολής-προτζέκτορες, Η/Υ), καθημερινά φιλοξενούν και εξυπηρετούν ένα μεγάλο αριθμό μαθητών που βιώνουν μια εκπαίδευση και αγωγή υψηλού επιπέδου, σε συνθήκες πραγματικής ασφάλειας.

ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ

Τα σχολεία στεγάζονται σε ξεχωριστές -για την κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης- σύγχρονες εγκαταστάσεις, το Γυμνάσιο-Λύκειο στη Δουρούτη Ιωαννίνων και το Δημοτικό Σχολείο στο Σταυράκι Ιωαννίνων και είναι επίσημα αδειοδοτημένα από το υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΠΠΕΠ.

( ΑΔΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Φ.Ε.Κ 193 ΤΕΥΧΟΣ Β 1/1/14 ΑΔΕΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ Φ.Ε.Κ. 298 ΤΕΥΧΟΣ Β 11/2/14)

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Στα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ λειτουργεί οργανωμένη δομή Συμβουλευτικής, προκειμένου να διαγιγνώσκονται, να προλαμβάνονται έγκαιρα αλλά και να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, περιστατικά που σχετίζονται είτε με κάποια μαθησιακή δυσκολία είτε με πιθανή διαταραχή στην κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη κάποιου μαθητή.

Τη δομή στελεχώνουν Ψυχολόγος, Λογοθεραπευτής και Ειδικοί Παιδαγωγοί, οι οποίοι σε συνεργασία με τη διεύθυνση του Σχολείου, την οικογένεια και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό της τάξης, επιλαμβάνονται με διακριτικό τρόπο περιστατικών που παρουσιάζουν ψυχοπαιδαγωγικό ενδιαφέρον.

Η υποστήριξη παρέχεται:

· Στον ίδιο τον μαθητή σε συνεργασία με την οικογένει, τη διεύθυνση και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό

· Στην οικογένεια του μαθητή αλλά και

· Στον εκπαιδευτικό για να διαχειριστεί κάποια περίπτωση μαθητή.

Σε τακτική βάση, ο σχολικός ψυχολόγος επισκέπτεται το σχολείο και έρχεται σε επαφή με το εκπαιδευτικό προσωπικό για την συζήτηση και αντιμετώπιση θεμάτων ψυχοπαιδαγωγικής φύσης που τυχόν έχουν προκύψει.

Ταυτόχρονα, επιμορφώνει και συμβουλεύει σχετικά τους εκπαιδευτικούς, ενώ και οι γονείς των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, μπορούν σε ραντεβού να συνομιλήσουν μαζί του και να επλουτίσουν τις γνώσεις τους για θέματα που απασχολούν τα παιδιά τους.

Επίσης, ανά τακτά διαστήματα, πραγματοποιούνται στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων, ομιλίες σε εκπαιδευτικούς και γονείς για την ενημέρωση τους πάνω σε θέματα κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης και ψυχοπαιδαγωγικής παρέμβασης.

 

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Τα έντονα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης που ταλανίζουν τον τόπο, έχουν επιφέρει ραγδαίες αλλαγές στον εργασιακό χάρτη, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη, όπου τα πάντα πλέον μεταβάλλονται σε εργασιακό και κοινωνικό επίπεδο.

Τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του επαγγελματικού προσανατολισμού για τους σημερινούς μαθητές μας και αυριανούς επιστήμονες, παρέχουν εξατομικευμένη συμβουλευτική σε κάθε μαθητή ξεχωριστά, μέσα από τη χρήση σύγχρονων εργαλείων επαγγελματικού προσανατολισμού.

Με επιστημονικό τρόπο, διερευνώντας και χαρτογραφώντας την προσωπικότητα, τις κλίσεις, τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα του κάθε μαθητή, μπορούμε να προσδιορίσουμε και να προτείνουμε τόσο τις σπουδές, όσο και τα επαγγέλματα που ενδείκνυνται για τον ίδιο.

 

ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ με ασφάλεια και συνέπεια οργανώνουμε την καθημερινή μεταφορά των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου, από και προς το σπίτι τους, με ένα στόλο ιδιόκτητων, σύγχρονων σχολικών λεωφορείων, που καλύπτουν γεωγραφικά ολόκληρη την ευρύτερη του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων αλλά και τον ενιαίο δήμο Ηγουμενίτσας.

Τα σχολικά λεωφορεία πληρούν όλες τις οριζόμενες από την κείμενη νομοθεσία προδιαγραφές για τη μετακίνηση μαθητών και είναι επανδρωμένα με έμπειρους οδηγούς και συνοδούς, τους οποίους διακρίνει η ευγένεια και η φροντίδα για τα παιδιά που μεταφέρουν.

 

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στη διασφάλιση συνθηκών ασφαλούς διαβίωσης για τους μαθητές μας και καθημερινά η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί καταβάλλουν άοκνες προσπάθειες, προκειμένου το μαθητικό δυναμικό να είναι απόλυτα ασφαλές στο χώρο του Σχολείου.

Σε κάθε διάλειμμα υπάρχουν υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί, που είναι επιφορτισμένοι με την επιτήρηση όλων των χώρων του Σχολείου, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια που αυτό λειτουργεί, οι εγκαταστάσεις του φυλάσσονται.

Όλοι οι χώροι των Εκπαιδευτηρίων συντηρούνται και  καθαρίζονται σε καθημερινή βάση, ενώ σε περίπτωση που καταστεί ανάγκη, εκπαιδευτικός που έχει εκπαιδευτεί σχετικά, προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και σε περίπτωση που καταστεί ανάγκη, ο μαθητής –σε συνεννόηση με τους γονείς του- μεταφέρεται στο νοσοκομείο.